måndag 14 december 2009

December 2009 och årets första snö

låg tunn och vit utanför porten när jag påbörjade min frukostpromenad. En härlig luft och knappt en minusgrad. Jag älskar verkligen hösten och vintern. Många människor mår dåligt den här tiden men jag mår som allra bäst från september t o m april, ja, maj ibland om det inte blir för varmt. Tycker om svalka och lite kyla. Använder t o m en kylpåse ur frysen inlindad i en frottehandduk för att kyla ner min reumatiska värk, när det är som värst. Låter knasigt, jag vet, men det var sjukhuset som lärde mig att vi psoriasispatienter ibland kan ha mer nytta av det. Jag har psoriasis i lederna. Och jag har aldrig i hela mitt liv tyckt om värme. Bastu är inte till att tänka på för min del. Värk i lederna är ju ofta svullnad och det är den som går ner med kylpåsen.
Snart är det jul igen....
och det är skönt med julen och alla vackra traditioner som råder då. Förra helgen var maken och jag med goda vänner till Rejmyre julmarknad och sen åt vi ett härligt julbord på Rejmyre Värdshus. En jättetrevlig kväll och allt på julbordet var så fräscht och gott. Man får lite försmak av julen då. I lördags var vi på Grand Hotells julshow med Jill Jonsson och det var också ett fantastiskt julbord, mycket gott. Proppmätt förståss när showen började. Jag gillar Jill Jonsson och hon var bra men det tog halva showen innan det blev nån fart. Jag tycker hon är som bäst i lite snabba låtar faktiskt. Och "Jolene" är ju den allra bästa med Jill eller Dolly Parton. Det är härligt med musik. Jag är ju inte ensam om att ha upptäckt det.


Nu hoppas jag att vi får en vit jul så det känns riktigt vintrigt när tomten kommer. Trots allt åker han ju i släde har jag hört, så det passar ju bäst med snö då. Men jag har aldrig sett honom. Har ni????
Berätta i så fall?

mystra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar