fredag 6 maj 2011

Stor sorg och bedrövelse
för nu är den ljuva Mr Mio borta ur vår tideräkning. Han fyllde 19 år den 21 feb i år och var en helt underbar liten kattherre. Han visade sin stora tillgivenhet på så många sätt, som jag berättat om tidigare, bl a genom att lägga sig hos mig när jag var ledsen och nere eller bara sjuk.


Hans personlighet var stor och hans nyfikenhet på livet och allt som fanns runt nästa hörn lika stor. Han var ingen jägare så både småfåglar och möss fick vara ifred. Men han satt gärna på gräsmattan och iakttog dem. Precis som om han sa till dem att "du kan vara lugn, för jag är redan mätt". Det känns svårt att ta beslutet att avliva ett kärt husdjur som man haft så länge, men han hade svårt att gå för reumatism och andra skador i sin ben. Och när han ramlat ner för trappan i torpet ett par gånger, men ändå ville sova där uppe, blev det lite för otäckt. Han slutade också att äta och dricka sista veckan. Nu vilar han under en vacker ros Sympati och en Kaprifol bredvid sin tidigare kattflicka Tjejen precis som han bett oss om. Nu hoppas vi att ros och kaprifol tar sig bra och blommar rikligt i sommar.

Till alla er som har katt eller hund, njut av deras närvaro och försök att lyssna till dem. Det går att upprätta en sådan samhörighet. Jag lovar. Öppna upp ert inre så hör ni dem. Glada hälsningar till er alla

mystra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar