söndag 28 november 2010

Ang. Nya grundlagen

som har passerat utan ett ord i debatt eller övriga media. Jag sörjer över att inte svenska folket är viktigast i vår grundlag längre. Det är pengarna i vårt land, i förhållande till EU mycket enkelt uttryckt. Och varför ska vi (Sverige) , anpassa oss till nationer med lagar och förordningar, som i vissa fall passar oss sämre. Våra förslag passar ju vårt kynne och vårt klimat bättre.
Ett exempel; Klimatskillnader mellan norra och södra EU ger åtminstone mig funderingar om vem som har mest nytta av den numera angivna sommartiden. Har vi samma glädje av det påstådda ljuset ända in i slutet av oktober?? Jag bara undrar??
Rätta mig gärna om jag har fel, men ge mig en motivering!!

Ett exempel till; Svenskt snus ska inte tillåtas i EU. OK men varför ska det förbjudas i Sverige. Varje nation kan väl få ha kvar sina uppfinningar om vi nu vill det i majoritet, vilket jag inte vet något om. Jag tycker väl att man varken ska röka eller snusa för det är ohälsosamt. Men de som gör det och väljer snuset får inte behålla det, men rökare får behålla sina cigaretter, vilket ju konstaterats är farligare än snuset. Jag vet att det är pengarna som bestämmer. Men VARFÖR PROTESTERAR VI INTE MOT DET SOM VI UPPLEVER SOM FEL INOM EU.

Jag tänker mycket på alla dessa orättvisor vi tvingas acceptera med vårt medlemskap i EU. Jag var "emot" då och har inte funnit något som gör mig mer intresserad av att vara EU-medlem. Däremot har ju Sverige varit EU-medborgare i alla tider, sökt gemenskap och kunskap utanför egna gränser så långt tillbaka man kan följa i vår svenska historia.

Snart är det jul. Jag önskar er en riktigt god jul och därefter och gott 2011

1 kommentar:

 1. Hejsan!
  Kul att läsa ett nytt inlägg!
  Mer kommenterar jag inte.
  Sitter här och visar bloggar för M.
  Kram från oss ALLA

  SvaraRadera